diumenge, 2 de novembre de 2014

SUPLEMENTS VITAMINICS A LA TARDOR

Els canvis d'estació comporten en moltes ocasions canvis en el nostre estat d'ànim.
 L'arribada de la tardor, amb els dies més curts i les temperatures més baixes, ens obliga a una readapatació de tot l'organisme, el qual després de les vacances ha de recuperar un ritme que requereix més energia. Si tots aquests factors s'uneixen a una dieta restrictiva amb la qual segurament no cobrirem totes les necessitats de vitamines i minerals, és possible que ens convingui prendre un suplement.
No obstant això, aquests suplements mai no han de ser el substitut d'una dieta sana, ordenada i equilibrada, que és la base d'una bona salut i del benestar tant físic com mental, i que és especialment important per mantenir la nostra energia en nivells alts en aquesta època de l'any.

2. QUÈ PODEM CONSIDERAR UNA DIETA SANA?

Una dieta sana ha de comptar amb productes com els llegums, els cereals, la carn, el peix, els ous, els lactis, les fruites i verdures, dels quals obtenim de forma natural els minerals, les vitamines, les proteïnes... i tot el que el nostre organisme necessita per a un bon funcionament a ple rendiment.

3. S'HAN DE PRENDRE SUPLEMENTS DIETÈTICS?


Amb una bona alimentació els suplements dietètics no seran necessaris, tret que hi hagi un dèficit de vitamines i minerals. Possiblement si ingerim pocs lactis, necessitarem un suplement de calci. Si el consum de carn o de peix és escàs, necessitarem un mineral com el ferro. Si no consumim fruita, necessitarem vitamina C, i si som fumadors les necessitats de vitamina C seran més grans. En cas d'embaràs, cal un suplement d'àcid fòlic. Aquests són uns petits exemples del que les vitamines i minerals poden fer per la salut de les persones.
Si calen suplements, generalment i llevat de prescripció mèdica, és preferible consumir un multivitamínic que no pas preparats que continguin dosis elevades d'una sola vitamina o mineral, ja que l'excés de l'una o l'altre podria ser més perjudicial que beneficiós, i tampoc ens permetria aconseguir l'objectiu desitjat.

·  Generalment i llevat de prescripció mèdica, és preferible consumir un multivitamínic que no pas preparats que continguin dosis elevades d'una sola vitamina.

·  Aquests suplements mai no han de ser el substitut d'una dieta equilibrada.
Vine a la nostra farmàcia i t`aconsellarem del més adequat per tu si et trobes cansat o et manca energia durant el dia!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada