dilluns, 15 d’abril de 2013

Escollir un fotoprotector

A l’article anterior ja n’hem donat algunes pinzellades però a continuació resumim i ampliem els punts:
§         Fotoprotecció adequada al tipus de pell.
§         Adequada per nens.
§         Adequada per persones al.lèrgiques al sol, per a pells delicades i per a pells atòpiques.
§         Gran varietat de textures i preus.
§         Balanç UVA-UVB segons la normativa europea.
§         Valorar si es vol protecció contra IR-A
§         Estar alerta amb conservants i parabens si és té al.lèrgies


Aprofundint una mica més sobre alguns dels temes:

El factor de protecció

El factor de protecció no és un indicador del temps que pots estar sense protegir-te. Indica quantes vegades de més protegit estàs amb el protector que sense és a dir, un fotoprotector del 15 fa la teva pell 15 vegades més resistent a les radiacions. Per tant el fet de posar-se una fotoprotecció molt alta no vol dir que la seva protecció duri per tot el dia. Cal escollir una protecció en funció del tipus de pell.

La textura

N’existeixen una gran varietat i no és igual una que l’altre. Per exemple, hi ha textures més adequades que altres per a persones amb calvície o per a homes amb braços i cames molt peluts. També pots trobar textures més hidratants que altres, una crema solar de per sí no és mai hidratant, però a algunes presentacions els afegeixen altres ingredients (ex. Aloe vera) perquè siguin hidratants.
Per a saber-ne més de les textures podeu acudir a nosaltres o bé us recomanem la pàgina web del laboratori ISDIN fent click aquí.
Per a pares i nens, també és útil la pàgina del laboratori ISDIN per a nens. Click aquí.

El color

També hi ha filtres solars que incorporen color. La majoria no són maquillatges en sí, només els compactes. La seva funció és la d’unificar el to de la pell i difuminar imperfeccions. Proporcionen lluminositat amb un acabat mate.

Els IR-A

Com hem comentat, és relativament nou el coneixement que els IR-A són nocius. Es pensava que com les altres dues fraccions de IR només eren responsables de la sensació de calor que tenim en prendre el sol. Ara bé, existeixen estudis que demostren que aquesta fracció de IR penetren tant profundament que arriben a l’interior de cèl·lules de la capa més interna de la pell i arriben a estressar-les. De resultat d’aquest estrès es produeix a l’interior de la cèl·lula una sèrie de compostos no desitjats, els anomenats radicals lliures, que són els responsables de la destrucció de les fibres de col·lagen. Això provoca a la llarga un envelliment prematur de les cèl·lules. Els efectes dels IR-A es veuen a llarg plaç i són irreversibles.
La manera de combatre aquesta acció nociva dels IR-A és afegir als protectors solars antioxidants potents que puguin combatre aquest estrès oxidatiu causat pels radicals lliures. Aquests antioxidants han de ser capaços d’arribar a capes molt profundes de la pell, allà a on actuen els IR-A, i aquest fet és on rau la dificultat de trobar-ne d’adequats. Alerta! No perquè un fotoprotector porti antioxidants ens indica que aquests puguin arribar allà on cal! És necessari llegir bé les etiquetes i assegurar-se que el producte en qüestió a passat test in vivo que en demostrin l’eficàcia. Per a saber-ne més, és interessant la pàgina del laboratori ladival.

Per qualsevol dubte, et podem assessorar. Pots venir a la farmàcia o escriure un comentari al blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada