diumenge, 7 de setembre de 2014

HABITS ALIMENTARIS

RECOMENACIONS PER UNA DIETA BAIXA EN ÀCID ÚRIC 

Els aliments més aconsellats son els làctics, els ous i les verdures.
S`ha d`evitar el consum excessiu de proteines.
- Evitar els espàrrecs, coliflor, tomàquet i espinacs.
- Suprimir de la dieta les vísceres d`animals i el peis blau petit com les anxoves.
- Eliminar les begudes alcohòliques.
- Es molt perjudicial el dejuni i estar moltes hores sense menjar.
Mai saltatar-se l`esmorzar i el sopar.
- L`excès de fruites no es aconsellable. La dosi ideal dos peces al dia.
- Per baixar l`acid úric es pot beure cada dia un litre d`infusió de romaní.

Aliments permesos tots els dies: 

-  Brous de carns i verdures.
- Carn de vedella un parell de dies a la setmana, si es gall d´indi o pollastre sense la pell o conill dos o tres dies a la setmana.
- LLet i derivats descremats.
- Peix blanc: llenguado, lluç, gall o bacallà.
- Utilitzar oli d `oliva, gira-sol o blat de moro.
- Begudes: té, cafè, aigua mineral, infusiones, sucs naturals.

Aliments desaconsellats:

- Maionesa, salses amb cansalada, pastisseria industrial.
- Evitar el bou, cavall, porc, be. Si es menja només la part sense greix.
- El conill està permés dos cops per setmana.
- Evitar les sardines, anxoves, seitons, salmó, turbots, mariscs i les " huevas de pescado".
Desaconsellat l èmbotit, els cacahuets i els fruits secs fregits.
- S`ha de limitar el sucre refinat, mel i fructosa.

Us proposem diferents menús a probar, ànim!!!

Dinar:



1. Amanida de col i tomàquet + sèpia amb pastanagues i pèsols+ iogurt.
2. Arròs amb verdures + conill guisat + poma.
3. Sopa de peix+ truita de carxofa+ fruita.
4. Amanida d`arròs + pollastre amb carbassò+ iogurt.
5. Cigrons + truita + iogurt.
6. Brou de carn + pollastre amb patates + poma.
7. Espaguetis amb pèsols+ sèpia+ iogurt.

Sopar:

1. Brou vegetal + patates amb ceba i formatge al forn+ kiwi.

2. Puré de verdures+ peix al forn +iogurt.
3. Sopa de pasta+ formatge fresc + fruita.
4. Crema de carbassó i ceba amb formatge + peix blanc fregit a la planxa + poma al forn.
5. Sopa de peix+ pernil curat +iogurt.
6. Verdures amb patates + truita francesa + raïm.
7. Amanida amb albergínia al forn + peix blanc al vapor + iogurt.


Cap comentari:

Publica un comentari